De toekomstige Proace City Electirc

Toyota bevestigt elektrificatie van PROACE CITY (bedrijfswagen) en PROACE CITY Verso (personenwagen). Eerste leveringen aan klanten in Europa vanaf herfst 2021.

DE TOEKOMSTIGE PROACE CITY ELECTRIC

 

Toyota zet de volgende stap in zijn strategie om emissievrije voertuigen op de markt te brengen.

Na de bekendmaking van de middelzware PROACE Van en Verso Electric voegt Toyota BEV-uitvoeringen (Battery Electric Vehicle) van de PROACE City aan het Toyota Professional-bedrijfswagenaanbod toe.

Deze waardevolle mobiliteitsoptie is beschikbaar met een lithium-ionaccu van 50 kWh. Deze levert een maximaal vermogen van 136 DIN-pk, wat voor een vlotte werking in lage-emissiezones zorgt. Alle uitvoeringen van de PROACE CITY Electric zijn standaard uitgerust met een ingebouwde eenfasige 7,4 kW-lader. Optioneel is een driefasige 11 kW-lader verkrijgbaar om sneller te kunnen opladen.

Het assortiment omvat compacte en lange carrosserieën en Van- en Verso-uitvoeringen voor respectievelijk vracht en passagiers om beter op de bedrijfsmatige, fleet- en particuliere behoeften van klanten in te spelen.

De eerste leveringen van de Toyota PROACE CITY Electric worden in de herfst van 2021 verwacht op bepaalde Europese markten.

Volgend jaar worden meer bijzonderheden bekendgemaakt.